Закритият плувен басейн, намиращ се в двора на VIII СУ Аресени Костенцев“

...
Закритият плувен басейн, намиращ се в двора на VIII СУ Аресени Костенцев“
Коментари Харесай

Закритият басейн в Благоевград посреща плувци след извършена профилактика и ремонт

Закритият плувен басейн, намиращ се в двора на VIII СУ „ Аресени Костенцев “ в Благоевград, посреща професионални плувци и фенове, след изработен ремонт и профилактика на оборудванията. В рамките на месец бяха осъществени наложителни действия за възобновяване на пространствата. Ремонтирани са баните, като са профилактирани душовете, смесителите и меките връзки към тях. В санитарните пространства е сменено остарялото осветяване, а на негово място е сложено ново LED осветление. Отделно от това е свалена остарялата фуга, поради течове,  и е направена нова такава. Пребоядисано е цялото главно помещение на плувния басейн, включително стени и парапети. Ремонтирани са и трибуните, предопределени за аудитория. Обновени са окачените тавани, като износените или счупени пана са сменени с нови. Вътрешните улуци в постройката са изолирани, за да не бъде допускано образуването на конденз. Компрометираната тук-там мазилка е свалена, а секторите са измазани отначало. 

След осъществените действия басейнът е изцяло измит и са основани отлични условия за плувците. 

Преди началото на отоплителния сезон следва да бъде осъществен и ремонт на климатичната апаратура в постройката, по време на който басейнът няма да бъде затварян.

Плувното оборудване в Семеен кодекс „ Пирин “ в кв. „ Еленово “ се посещава всекидневно от десетки фенове на водния спорт. Освен това в него се организират и тренировки, проведени от двата плувни клуба в Благоевград – ПК „ Пирин “ и GD Sport. 

Работното време на басейна е от 06.00 ч. до 21.00 ч. в делнични дни и от 08.00 до 21.00 ч. през уикендите. 

Кметът на Благоевград и неговият екип поставят съществени старания за развиването на спорта в Благоевград, като редом с организирането и провеждането на спортни прояви, непрестанно се усъвършенства спортно-техническата база на територията на общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР